The one with Rammsteinsönskan på dansbadsprogram

Hittade en rolig video där ett radioprogram enbart spelar dansbandsmusik. En kille från Uddevalla har önskat "Du hast" med Rammsteins orkester. Så kan det gå! ^^





Sitter just nu på jobbet och ska sätta ihop ett nytt sånghäfte till en av mina musiklektioner. Får se vad det blir för blandning, men än så länge är det Hound dog, Oh boy och studentsången som är med. :)

The one with death metal rooster XD

Idag är det riktigt skönt ute, +9,5 grader! Snön har smält undan riktigt fort här nere nu och snart är hela gräsmattan och altanen snöfri. Skönt för då kan man börja sitta i solen och njuta. ^^
Har varit ute med Swinto på en liten promenad. Tyckte att han behövde det. Stackars katt, får inte gå ut när han vill i det fina vädret. Han får bara sitta inne och glo medan alla andra jobbar. Men snart är det varmare och då får han vara ute i trädgården. Då tror jag han blir glad. :)

Johan visade mig ett helt galet videoklipp som man bara måste se! (Öppnas i nytt fönster)

Death metal rooster



Visst var det bra? :D

The one with fisketur på Alstern

I helgen var jag, Swinto och Milla på besök i Sävsjöström. Skönt att bara kunna komma iväg från sitt eget hem och få bli ompysslad av någon annan. Vi tog det lugnt och gjorde inte särskilt mycket. På lördagen gav vi oss iväg ut på Alstern för att angla. Blåsigt var det, men väldigt soligt! Så skönt att komma ut lite i friska luften! :) De högg väldigt dåligt. Pappa fick en gädda på uppskattningsvis ca 3 kg som vi tyvärr var tvungna att ta upp eftersom vi hade skadat det ena ögat.
Vi satt mitt på sjön och grillade sojakorv, hamburgare och lagade foliebakade potatisar. Inte lätt att hålla i sin papptallrik mitt ute i den blåsten må du tro! Det blev många skrattanfall må du tro! :)

Johan är uppe i Pite i 10 dagar så Swinto och jag sitter ensamma och ugglar hemma i huset. Får se om jag hittar på nåt kul i veckan eller till nästa helg. Hade en tanke på att åka hem och städa upp lite av mina grejer på mammas och pappas vind. Får se vad det blir. :)



Vårt läger.


Mamma, Milla och pappa.


Den eldrivna isborren var nästan ett måste. Isen var TJOCK!


Pappa borrade ett hål så nära vattenytan som han vågade. Var nog bara
3-5 cm kvar till vattnet där han är nu.


Så här tjock är isen på ett ungefär.


Matdags! Hamburgare, sojakorv och potats tillagas! :P


Det var underbart väder!





Dagens enda fångst, en gädda på uppskattningsvis 3 kg.


The one with byta säng

Ja, nu har vi fått den sista madrassen från Jysk. Säljchefen själv levererade själv hem den. Som kompensation fick vi två par påslakan. Inte vet jag vilken kompensation som är skälig, men jag känner att jag inte orkar tjata. Har ändå skickat ett mail till det lokala konsumentverksombudet här i kommunen, så vi får väl se vad hon säger om det.

I lördags var det superfint väder så vi kände att vi ville hitta på nåt. Först tänkte vi köra till Halmstad, men efter lite infosökande så tyckte vi att A6 i jönköping nog var bättre med tanke på att de hade längre öppettider och vi (läs jag) var lite sega att komma upp ur sängen. Så A6 it was! Hittade inte så jättemycket, men en fin top på Vero moda och en sjal på reapris på Åhlens blev det iallafall! :)


Skärningen är jättefin även om den inte syns så bra när den hänger på
en galge.


69 spänn tyckte jag var ganska skäligt för en sjal. :)

I helgen bytte vi ut vår 120-säng mot vår nya 180-säng. Det blir LITE skillnad i utrymme om man så säger. :) Så skönt att inte behöva ligga och oroa sig för att ramla ner från sängen längre på nätterna eller väckas av att den andra vänder sig. Blir ju hela havet stormar och vem kan sova i sånt (förutom Johan, men han är ju omänsklig ;) ) Nu gäller det bara att försöka bli av med den gamla sängen. Vi tänkte lägga ut den på blocket och försöka bli av med den så fort som möjligt. Om nån är intresserad så är det bara att höra av sig. :) Det blev till att flytta pianot eftersom den nya sängen tog upp ganska mycket plats! Renovering nästa (av rosa rummet) kanske så att musikrummet blir färdigt snart? :P










Läste på syrrans blogg att Alfred hade tagit sin examen i babysim. Han fick diplom och en badleksak (en grön groda) Så gulligt! Synd att jag missade att följa med på det, jag får kolla på det pappa filmade istället. :) Han börjar dessutom få tänder nu också. En är redan uppe och tittar fram. Det verkar som fler är på gång. De växer fort di små liven!


The one with vårväder

Äntligen har solen börjat titta fram mellan de snötyngda molnen. Nu gäller det att hålla utkik efter vårtecken! :P Får ta och kika in på Ottenby fågelstations hemsida också. Är så mysigt att åka dit. Vi åkte dit ganska mycket när vi var små och det känns som att det är en trevlig tradition, särskilt om man är lite hobbyornitolog. :) http://www.sofnet.org/ofstn/noframes.htm


Hittade en helt galen blogg där en tjej provar på att laga mat i, håll i er, kaffekokaren! Jag vet inte om jag skulle vilja äta nåt som lagats på en bryggarplatta eller i en kaffekanna... :-S Men hon får iaf uppmärksamhet med sitt experiment! Läs och döm själva! http://kaffekokarkokboken.blogg.se/


Förra helgen hade vi bjudit hem mamma, pappa, Erica, Glenn och Alfred. Först skulle vi låna pappas bils dragkrok för att kunna köra hem två madrasser från Jysk och sedan bjöd vi dom på middag. (Irish stew. Så gott!) Tyvärr blev det nu bara en madrass eftersom de hade klantat sig och lappat fel madrass på lagret. Suck... Får vänta iaf en vecka till på den andra madrassen och nu har vi ju heller ingen bärhjälp eller dragkrok. Vi har sagt att vi INTE ska köra hem madrassen utan att det får Jysk styra upp. Jag menar, kommer det nu folk som bor 11 mil härifrån och ska hjälpa till och köra hem madrasserna så kan Jysk nog hitta ett sätt att lösa problemet på ett smidigare sätt. Vi ska dessutom bli kompenserade för strulet. Jag undrar jag vad det blir... Är nog inte hemma när de ringer så det lär bli Johanstackarn som får argumentera med dom. Men det ska nog gå bra!

Avslutningsvis bjuder jag på lite bilder från när Johan och jag skottar altantaket samt bilder från lördagens besök! ^^




Risk för att taket rasar av snömängden så lika bra att skyffla bort det.


Det var inte lite snö!


Tja, det bidde ju inte så högt upp pga snömängden.


Åh hopp!


Som sagt, mycket snö. :)


Pappa och Alfred


Sleven var rolig


Mario kart på gamecube var uppskattat! Det kom diverse utrop från
Ericas håll när hon spelade mot Glenn. ;)


Glenn var inte så pjåkig på att spela. Mamma tittar roat på.


Alfred har fått på sig pyjamasen. Tvättrådslappar är fruktansvärt intressanta!


Alfred med kaninöron. ^^


En mycket trött Alfred som ska åka hem. Han bara satt i samma pose
och med samma min hela tiden han satt i bilstolen. :D


RSS 2.0