The one with mammas och Oves födelsedagar och åskovädret på öland

Tänkte bara poppa in här lite snabbt för att uppdatera vad som händer. :) Senast är att mamma och hennes bror Ove har fyllt år. Ove är två år äldre än mamma och han fyller år den 9 juli och mamma den 10 juli. Snacka om att pricka in ganka exakt! Vi hade en trevlig dag med god mat och de som vanligt av pappa planerade tävlingarna som "man måste ha". ^^ Mamma "älskar" att ha tävlingar. Not! Men jag tyckte iaf att det var roligt! :)


Mormor och Alfred tog det lugnt i skuggan


Hästskokastning var en av grenarna


Födelsedagsbarnen :)


Johan och jag har varit på öland en kortis. Vi åkte upp till Sonjas camping i Löttorp på öland på fredagen och åkte hem på lördagen. Tanken var att få lite semester samtidigt som vi skulle fira Johans syskonbarn Kasper och Lukas födelsedagar. Vi tältade och tyckte det var mysigt ända tills världens åskoväder med säkert hela Sveriges regn paraderade över campingen, en gång på förmiddagen och sedan på eftermiddagen. Jag satt och tittade på blixtarna i Jennies och Mattias förtält (vi gick dit för att äta frukost och fastnade där när det började ösregna.), vid något tillfälle hade jag Emil i knäet. Så där satt vi och tittade efter blixtar. Ganska mysigt och kanske samtidigt bra att visa för Emil att man inte behöver vara rädd för åskan. (Även om man ska ha respekt för den, men det är en annan sak.)
Allt var ganska fuktigt i tältet efter den regnomgången. Tältet höll tätt iallafall, men allt som var i tältet var ju fuktigt inklusive lakan och sängkläder. Inte lätt att torka det i fuktigheten som rådde... Vi beslutade att vi skulle åka hem istället för att stanna till söndagen. Så vi körde hem, köpte mat i kalmar och hade en mysig, torr, varm kväll hemma i Sävsjöström med mat, film och katt. :)



Det blev lite översvämning i förtältet om man så säger...


Ovädret som nyss dragit förbi och fortsätter mot norr.


The one with den svartsjuka grälsjuka katten och Alan "Brick top" Ford i Viasat reklam

Såg det här klippet för ganska lång tid sen, men det är så roligt så det förtjänar att tas upp igen! :D




Såg Viasats reklam på tv för några dagar sedan och reagerade när jag såg att en av karaktärerna från Snatch var med, nämligen "Brick top" (Alan Ford). Hittade reklamfilmen på den här sidan, försökte hitta den på youtube men den verkade inte finnas där eller så är jag bara kass på att söka. ^^ (Länken öppnas i nytt fönster)

http://www.dagensmedia.se/nyheter/kampanjer/article2441361.ece

The one with Swinto ligger bland daggkåpor

Gick precis ut och skulle titta till Swinto och se så han inte hade trasslat in sig med kopplet. Då ligger han så fint bland daggkåporna! Så söt!







Hälsade på inne i Växjö hos Alfred och mamma i förra veckan. Mamma passade honom medan Erika och Glenn jobbade. "Affe" tycker INTE om när man går på toa och stänger toadörren efter sig. Då blir han lite upprörd.





Så söt!


Titta vad jag har lärt mig! :)


Alfred hade väldigt kul med sin lastbil och brummade på för fullt med
motorljud och rörelser och allt. Ett tag försvann han in i sin egen värld.

Har ju sommarlov nu för fullt och det ger mig tillfälle att jobba i trädgården. Det är så rogivande och terapeutiskt att jobba i trädgården. Johan och jag har tänkt planera om landet på baksidan så att vi kan odla lite mer grönsaker och bärbuskar. Just nu finns det 3 odlingslådor till vänster i landet, men träet har murknat så det är dags att byta ut det. Jorden behövs troligen också bytas ut.


Just nu ser det ut så här.




Jag tror inte att jag har lagt upp någon bild på huset, så här kommer en sommarbild på det. :) Vi har också skaffat oss ny bil. 747:an börjar ge upp och vi har pratat om att vi ville uppdatera oss lite.




Håller förresten på att odla tomater. Vi fick 7 plantor av mamma och pappa:frilandstomater, moneymaker, körsbär (gul), black russian samt busktomat. Får se hur det går. Så här ser de ut just nu iaf. :) Vissa har t.o.m. börjat få små gröna tomater!



RSS 2.0