The one with fredag och purjolökssång

Så var det äntligen fredag igen och det märks en del trötthet hos eleverna, men samtidigt en liten förväntan på att vara ledig. :) Idag har jag haft 3 lektioner och allihop var i estetisk verksamhet musik. Alla grupperna får koncentrera sig på att lära lite grunder i "de fyra basinstrumenten": gitarr, bas, piano och trummor. Än så länge går det bra. Denna veckan har vi tragglat "Cotton fields" på gitarr och bas och nästa vecka blir det piano och trummor. Fast då får de nog ta en annan låt, KAN bli lite tjatigt med en och samma låt 4 gånger om. ^^ 

För några år sen så såg jag ett videoklipp från animeserien "fruits basket" med polkamusik. Purjosången/purjolökssången kallades den. Men strax efter att jag hade hittat den så försvann den lika snmabbt igen och jag hittade den inte längre. Men idag, av en slump, så stötte jag på den igen. :)

Här är länken där den spelas! Den öppnas i ett nytt fönster.  http://dagobah.biz/flash/loituma.swf

Nä, nu kan jag inte sitta här och blogga mer och vara ledig. Jag behöver bl.a. planera inför föräldrarmötet på måndag. :S vojne, vojne... Hur ska detta gå? :)
  

The one with jobba som lärare

NU har jag kommit igång på nya jobbet i Ljungby. Allt går väl inte som en dans, men nånstans måste man ju börja. :) Det är SÅ mycket man måste hålla reda på för att inte tala om alla elever som man ska komma ihåg alla namn på! Yikes! Arbetskamraterna är jättesnälla och har varit väldigt välkomnande gentemot mig, så det har varit jätteskönt att kunna slappna av på det planet. Det är t.o.m. så vi har kunnat börja skämta lite sinsemellan. :D

Idag har det varit en 50/50 dag. Förmiddagen har varit jättebra, inga problem där inte. Har haft musik med särskoleelever, 2 lektioner. Sedan skulle jag haft byggprogramstvåor, men de hade tyvärr (?) temadag idag. På eftermiddagen så har jag hand om ind val musik. Och det var väl inte den smidigaste lektionen idag... Oj, oj, oj så jag krånglade till det.. SÅ går det när man inte ser konsekvenserna av ett handlande INNAN man planerar. Suck... Men, men. Det blir många misstag gjorda och lika många läxor lärda. Ska försöka ta tag i problemet och lösa det på något sätt + att jag måste lära eleverna att städa efter sig. :S FÅr se hur DET går. :)

The one with första jobbveckan

Så var första veckan avklarad på nya jobbet. :) Det har än så länge inte inbergipit några lektioner eller elevkontakter utan det kommer igång nästa tisdag. Än så länge har vi bara haft lärarmöten, föreläsningar och information. Har även suttit och planerat lite inför mina egna lektioner nästa vecka. Är dessutom mentor för en klass på handelsprogrammet vilket också är nåt helt nytt. Vi kommer förmodligen att vara två mentorer för samma klass, men det är ändå mkt nytt att lära sig just nu. Nåja, det kommer nog att gå bra. :)
Har förresten lagt upp resten av bilderna till förra inlägget i det inlägget nu så nu finns det bilder från fisketävlingen och konserten med U2. :D
Sitter just nu hemma i Sävsjöström och njuter av att få sova ut i en riktig säng. Sover i veckorna hos Milla där jag sover i en extrasäng som inte alls är särskilt ergonk. Man ligger bokstavligt talat som en banan. :S Får hålla ut i några veckor till. Då får jag äntligen sova i en riktig säng, i mitt eget hus och med min egen Johan. Längtar så fasansfullt efter den dagen, den glädjen! ^_^

Här är lite bilder på all vår packning i lastbilen som vi körde ner från Pite till småland. Det återstod att plocka ur alla grejer ur lastbilen för att nästa dag köra lastbilen till Avis i Göteborg. Puh!


Var börjar man och plocka då? :) Mycket grejer blir det... Hur mycket grejer
blir det?


Johan och Krille i full gång


Lilla mormor var snäll och upplät sitt garage och källare till alla våra saker.
Tack mormor! :D


Krille mitt i förödelsen

The one with systersonen, nya lägenheten, U2 och fisketävlingen

Nu har jag då äntligen blivit moster och känner mig NÅGOT (läs mycket) äldre. ^^ Mamma, pappa, Milla och jag åkte in till BB och hälsade på den nya familjen. Båda föräldrarna (Erika och Glenn) var så klart trötta, men lyckliga över sin son. Han var så gullig och snäll. Han skrek inte ens när jag skulle hålla honom. (!) Är van vid att barnen jämt börjar känna sig obekväma och börjar skrika så fort jag bara ska sitta med dom i knäet. :S Men inte den här lilla pojken. Han låg så snällt och tyst och suttade på sina händer inlindad i ett varmt täcke i mitt knä.


Stolt moster Milla med systersonen


Så söt!!


Moster Milla och systerson bekantar sig med varandra.


Välkommen till familjen!


Lillens första gosedjur blev uppradade i sängvagnen. Fr. vänster en nalle
från mormor och morfar, i mitten en gorillabjörn (??) från moster Milla och
till höger en muckla (från Pettson och Findus) från moster Martina och
sambon Johan.


Nääästan lite hiphopbäbis. ;)


Stolt morfar och moster


Moster Milla makes a face ^^


Söt liten bäbismun


Söta små fingrar som var goda att snutta på


Söt!!!!


Moster Martina med sin nya systerson





Alla ville välkomna den nya familjemedlemmen


Bäbisen i mammas famn. Han fick en Pingu av kusinen Alexander. :)


Familjen :)


Far och son


Det har varit mycket som har hänt på sistone. Johan och jag har varit på bostadsjakt i Ljungby eftersom jag fick jobb på Sunnerbogymnasiet. Nu äntligen har vi hittat en lägenhet och den är så fin! Jag har tyvärr inga bilder på den och den ligger heller inte ute på nätet längre. Johan har tagit bilder med sin kamera så jag får nalla dom bilderna nån dag när jag har tid. ^^ Lägenheten var en bostadsrätt så numera är vi stolta bostadsrättsägare tll en 4:a på 112 kvadrat i Ljungby! Den var RIKTIGT pedantskött och har en jättefin trädgård. Jag hoppas att vi kan fortsätta att sköta den lika fint som föregående ägare har gjort. :)
Det ska bli så skönt att kunna få chansen att träffa vänner och familj lite oftare nu när man är LITE närmare småland. :D

Vi har även hunnit med den årliga fisketävlingen mellan Emanuel, Oskar, Johan och mig. Förra året vann Johan och detta året vann jag! ^^ Tio fiskar (2 abborrar, 1 mört och 7 löjor) blev mitt resultat medan Johan fick en liten abborre, Emanuel fick 2 st mörtar (tror det var det) och Oskar fick tyvärr inga fiskar alls. Men han var glad ändå! ^^ Efteråt bjöds vinnaren traditionsenligt på pizza och innan vi bröt upp så spelade vi ett parti "hit a point" eller "poängträff". Där vann Johan. :)


3 fjärdedelar av fiskegänet. Närmast Oskar, sedan Johan och Emanuel


Oskar hade inte så lång lina så han byggde sig en egen brygga. :D


Min fångst


Pizza var välbehövligt och gott efter den hårda fiskestriden! :D Emanuel
och Johan


Jag och Oskar


Å hej!


Johan


Emanuel


Oskar


Emanuel var sjukt koncentrerad och inställd på att vinna.

I fredags var det dags. Det var dags för oss att inta Ullevi för att se U2 360° tour! Under hela bilresan hade jag suttit och oroat mig eftersom jag hade glömt min jacka hemma. Johan hade inte tagit med sig nån heller, men det var ett medvetet gjort val från hans sida. Ju närmare Göteborg vi kom, desto mer blåsigt blev det. Det här var alltså samma blåsväder som MV Langeland förliste i( ni som läser/kollar nyheterna) och ute till havs mättes den högsta vindhastigheten till 28 m/s. Hur tror ni då att det var att sitta på Ullevi ganska högt upp? Jo, blåsigt och SVINKALLT!!! Jag lovade mig själv dyrt och heligt att jag ALDRIG ska glömma att ta med jackan nästa gång jag åker till Göteborg! Både Johan och jag satt och frös igenom hela konserten. Vi köpte varsin kaffe som vi tappert värmde händerna med och det blev nog lite varmare iallafall.


Efteråt var vi så trötta på alltihop så vi ville bara dråsa i säng. Vi hade samma dag också fixat överlåtelsen av lägenheten och varit på banken och ordnat handpenning m.m. Den spänningen som vi hade byggt upp frigjordes och förvandlade oss till två trötta, frusna och asociala varelser utan jacka i ett blåsigt Göteborg. Jag tyckte så synd om Martin, Sara, Jon och Venla som var tvungna att träffa oss i det tillståndet. Jag får be om ursäkt, men under omständigheterna så var det helt förståeligt att vi var som vi var. ^^ Vi hade dittills inte haft en enda lediga dag tillsammans på semestern. Vi har för övrigt inte fått ha nån semester i år pga flytt, bostadsletande, bostadsköp, bankmöten, konsert, bilhämtning m.m. än. Vi har sagt att vi får ta semester nästa år istället. *suck*
Hur var konserten då? Den var helt ok. :) Jag tyckte att de var lite slöa då och då. Kändes stundtals som att de led av tristess när de spelade medan vissa låtar var så fyllda av energi så det räckte och blev över till hela Ullevi. Deras scen, "the claw", var ett gigantiskt scenbygge bestående av 4 ben varav det i varje ben satt 3 kameramän som filmade konserten vilken projicerades på skärmen som var ovanför bandet.


The claw. Precis i inledningen av U2´s konsert.


Kameramännen hissades ner... och sen upp igen i snålblåsten. Kan ju
inte säga att jag avundades dom. :S

Skärmen var (rätta mig om jag har fel) rund och följde den runda scenen runt om. Kanske därav tourens namn (360° tour). ^^ Filmningen var RIKTIGT snygg! Snygga vinklar och allt.


Bono


Bono


The edge


The edge


Bono


Fin stjärnhimmel

Efter konserten skulle vi leta upp Martin och gänget. Men först köpte vi den obligatoriska t-shirten. :D Åh, vad vi letade efter gänget i stan. Vi gick från Ullevi in till nordstan, gick in i nordstan, ut ur nordstan, tillbaka till Ullevi, gick en annan väg bort från Ullevi och gav upp när vi kom till Vasagatan där vi hittade ett Burger King. Hungriga och trötta satt vi där och åt tills gänget dök upp. Vi hann få en liten pratstund iallafall och det kändes skönt att träffa allihop trots att jag egentligen var trött och tjurig och inte alls orkade med mer av dagen. ^^ Inte ens Jon lyckades reta upp mig. Det var verkligen ett tecken på att jag var helt slut. Johan och jag tog en taxi tillbaka till 2-stjärniga Ibis i Mölndal. Bo aldrig där säger jag! Lyhört som fan och dålig frukost. Den rena disken såg ut som den skitiga disken om jag säger så. Blä!!

Johan och jag bestämde oss för att köra direkt till Stockholm för att hämta vår bil som Jon hade kört ner från Piteå och nu stod hemma och väntade på hans föräldrars tomt. Det var en seg väg och vi övernattade till slut i Nyköping efter att jag bivit åksjuk (som vanligt). Dagen efter hämtade vi bilen och körde hem till smålad. Det var skönt att slippa mer resor i sommar. Det här har verkligen tagit musten ur oss! Nu får det räcka för ett tag tycker jag. Tyvärr har Johan kvar en bilresa upp till Piteå och tillbaka. Tycker verkligen synd om honom. Tillbaka till stressmycket att göra på jobbet när man inte ens har hunnit varva ner under semestern. :( Får hoppas att det dyker upp nåt tillfälle när vi båda kan vara lediga och bara få vara.

Nu ska jag ut och hjälpa pappa och klippa gräset, men jag återkommer med fler bilder på detta inlägg vid ett senare och bättre tillfälle! ^^ Hej så länge!

RSS 2.0