The one with jobba mycket och så jobba lite till

Ja, det är lite mycket att göra varje dag på jobbet. Idag gick jag inte hem förrän 18:30 och då har det ändå varit min lediga dag. (Fast idag var det ett undantagsfall, det var studiedag). Gah! Får försöka komma hem lite tidigare imorrn istället. :)
Idag har jag haft mitt första föräldrarmöte eller vad man ska kalla det. Jag kallade samman ett möte mellan föräldrar, elev och jag som lärare för att prata lite om närvaro och frånvaro. Inte lätt när man är skoltrött inte... Man förstår ju de små liven, men de har ju faktiskt själva valt att gå gymnasium. Idag har man inget annat val egentligen. Hur många ungdomar finns det idag som inte har nån gymnasial utbildning ute i arbetslivet egentligen? Inte särskilt många. Så klart försöker man ju hjälpa eleverna så gott det går för att de ska klara sin skolgång. :)

Idag har det varit studiedag hela dagen, så vi har mest suttit och diskuterat. Resten av dagen hade jag möte med föräldrar och sedan var det eget arbete från kl. 14-18:30... puh! Verkligen en heldag!
Snart ska sambon och jag fixa till lite mat. Vi hade inte särskilt mkt mat i frysen så det stod mellan fiskpinnar eller köttfärs. JOhan jublade när det blev det senare alternativet för det blev spaghetti med köttfärssås. Världens mest tråkiga mat. Det finns ju så mycket annat gott att äta, så varför hamnar man i köttfärssåsträsket?? Svar: för att det är lättlagat och att vi är VRÅLHUNGRIGA. o.O

Som sagt, hungrig och måste göra lite mat så jag inte sockerfaller totalt. :)

The one with Emmaus och Alfred

Idag har det varit en ganska lugn dag. Jag sov ganska länge, vaknade inte förrän 11:20 :S Men det var skönt att få vila ut i ett eget rum för sig själv. Det är inte lätt att koppla av när man bor i ett kök 5 dagar i veckan. ^^

Johan och jag är inbjudna på kombinerad inflyttningsfest och Halloweenfest till Sara och Martin i Helsingborg. De har valt temat 1800-tal så nu gäller det att hita rätt kläder för ändamålet. Därför åkte jag ut till Emmaus Björkå med siktet inställt på att hitta en riktigt fin klänning som passar in i århundradet. Eftersom Emmaus alltid har haft massa äldre kläder när man varit där tidigare så trodde jag att det inte skulle bli så svårt att hitta, men tji fick jag. Emmaus har ju krympt!! Prylboden och möbelboden har flyttat in i samma lokal och det är en lokal i samma byggnad som klädavdelningen. INte alls lika mkt grejer där längre! Så trist! Det var inte alls mkt kläder heller på klädavdelningen. Inte ett enda äldre klädesplagg... :( Jag får kolla runt på andra ställen istället. Men en kl'nning vill jag ha iaf. :) Jag pratade med Johan nyss, som för övrigt är i Paris just nu och åker hem till Sverige imorrn söndag, och jag sa att i värsta fall får man väl sy kläderna själv. "Jag skulle vilja se dig sitta vid en symaskin och sy dom kläderna" säger han då. Ja, symaskinen och jag har väl aldrig riktigt kommit överens. Det blir alltid nån eller några svordomar som undslipper mina läppar när vi umgås. Ska det vara så svårt att dra åt samma håll? Egentligen?? Nä, just det. Både du (symaskinen) och jag vill ju sy och göra arbetet så fint som möjligt, så varför jävlas du (symaskinen) med mig då? Det här samtalet börjar bli lite schizo :S Lämnar nog det här symaskinen och jag-problemet åt mina egna grubblerier. :)


Såna här kaffekoppar finns ALLTID på begagnataffärer! Exakt såna
hade vi och lekte med när vi var små på 80- och 90-talet. Det ni! :D


En sån här kokosnötsapa har jag för mig att Elsa och Frigge (pappas
mormor och morfar) hade hemma i sitt hem. Fast jag har för mig att
den apan hade en pipa också. :)


Pappa har varit iväg och fiskat i Lagan i några dagar. Det var väl okej fiske, men han fick iaf en lax på 4,6 kg. Pappas fiskekompis Peter fick 3 fina laxar mellan 2,5-5 kg.


Storfiskaren! :D


I veckan var jag ju på snabbvisit hos Erica och Alfred. Milla var där och hälsade på. Hon och mamma hade varit där under dagen. Tog några bilder med mobilen, om än suddiga ,men hey! Det är ju ingen proffskamera precis. :) Han har växt som sagt, lillgubben!



Milla och Alfred



Sen skulle familjen iväg till några kompisar så det var bara att sätta
sig i stolen och på med mössan. :)


Så här exalterad och lycklig blir jag av att åka bil. XD

Nä, nu ska jag göra en räkmacka med mamma och pappa. Det regnar ute och det börjar verkligen bli höst nu. Kallt är det också. Brr!! Då är det skönt att ha en filt, en film, gott sällskap och nåt gott att äta. :)


Jag på mitt nya jobb! Ser måttligt road ut, men hur lätt är det egentligen
att försöka se bra ut på bild? XD Nä, just det!

The one with två inlägg samma dag

Så var då arbetsveckan slut ännu en gång. Jagkänner att jag har kommit in mer och mer i rutinerna och koderna nu. Skönt! Men jag är fortfarande lite orolig för att missa nåt möte. Inte lätt att hålla reda på allt minsann!

SItter just nu hemma i Sävsjöström tillsammans med Swinto och väntar på att mamma ska komma hem från jobbet. Pappa är och fiskar i Lagan så det är lite tomt här hemma... Nästa vecka ska vi flytta in i vår nya lägenhet!! :D Ska bli så skönt att få en fast punkt igen! På onsdag ska vi skriva på överlåtelsen samt ordna lånet på banken. Sen är det bara att flytta in. ^^ Vi lär nog ta inflyttningen i helgen eftersom vi själva har mer tid + att föräldrar och syskon vill hjälpa till med flytten. Så snällt! :)

Det var länge sen man surfade runt på nätet. Var inne på facebook och kom genom ett antal länkar till en film på youtube. Filmklippet sammanfattar Forrest Gump på en minut. Imponerande välgjort! Se den! Det har du tid med! ^^




Ska försöka lägga upp lite nya bilder på Alfreed också. Han har vuxit så fort, lilla krabaten! Jag var hos erica på en snabbvisit för de skulle iväg. Får försöka ta kameran med mig och hälsa på ordentligt nästa gång! :)

The one with star dudes

Äntligen! Som jag har letat!! Det var flera år sen jag såg den här senast och det verkar som det har kommit ut fler episoder av det! Så kul!

Nu ska jag gå på lunch innan min sista lektion börjar kl. 12:45. Musik och glädje! :D


RSS 2.0